sâmbătă, 21 august 2010

Primele imagini din Maternitatea Giuleşti, din timpul incendiului



Vezi aici imagini surprinse de camerele de supraveghere ale Maternităţii Giuleşti, în timpul incendiului ce a izbucnit, luni, în secţia de terapie intensivă. Imaginile au fost puse la dispoziţie de Ministerul Public - Poliţia Română.

În imagini pot fi văzuţi pacienţi şi cadre medicale pe un hol al spitalului, care pare că este plin de fum. Spre finalul înregistrării puse la dispoziţie de Poliţia Română pot fi văzuţi şi pompieri care intervin.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii. Alţi doi bebeluşi au murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu", în prezent numărul deceselor ajungând la cinci.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, spunea, miercuri, că starea bebeluşilor este staţionară, dar gravă şi că aceasta s-ar putea modifica în orice clipă, fiind vorba de copii cu greutate între unul şi două kilograme, cu arsuri pe 60-70 la sută din corp, peste care se suprapun cele de căi respiratorii.

"Starea copiilor este staţionară, dar gravă. Au suferit un şoc foarte grav, iar pierderile de lichid sunt foarte mari, iar acestea trebuie compensate continuu", preciza Dan Enescu, adăugând că, într-un astfel de şoc, chiar dacă un copil arată bine, în orice clipă se poate întâmpla ceva.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Sursa: Mediafax

0 comentarii:

 
Blue Ice Template by Totul despre Blogger